Nieuws

Doodzieke baby Isabelle komt vandaag aan, met ambulance meteen naar Radboudumc

De doodzieke baby Isabelle komt vanochtend aan op Schiphol. Ze gaat vanaf de luchthaven rechtstreeks met een ambulance naar het Radboudumc.
NIJMEGEN - De doodzieke baby Isabelle komt vanochtend aan op Schiphol. Ze gaat vanaf de luchthaven rechtstreeks met een ambulance naar het Radboudumc.
Daar hoopt haar vader Wilfred van Beers haar enkele uren later in zijn armen te sluiten. 'Naar Schiphol gaan heeft voor mij geen zin; Isabelle gaat vanuit het vliegtuig meteen de ambulance in.'

Twee artsen als begeleider

Het meisje is maandagmiddag met haar moeder Malyn op de Filipijnen ingecheckt in de businessclass van een KLM-vlucht. Ze wordt op een stretchertje vervoerd, zuurstoffles bij de hand. Twee artsen begeleiden het kindje, dat lijdt aan lekkende darmen.
In Nederland kan het kleintje, dat op de Filipijnen geboren is, daar wel aan geopereerd worden. Maar de vlucht en de ingreep kosten veel geld. Daar is door een stichting en tijdens een benefietwedstrijd bij Blauw Wit in Nijmegen, waar vader Wilfred voetbalt, geld voor ingezameld.

Los van alle medische apparatuur

'Zondag had ik, vlak voor ik ging voetballen, een sms'je van mijn vrouw gekregen dat ze aan het inchecken waren. Dat was nog best spannend, want mijn kleine meisje was daarvoor van alle medische apparatuur losgemaakt.'
Na afloop van de wedstrijd kwam de vader erachter, dat de twee niet aan boord waren toegelaten omdat de nodige medische papieren ontbraken. 'Toen moest ik iedereen die ik eerst juichend nieuws had gebracht, vertellen dat de overtocht was uitgesteld.'

'Mijn vrouw is doodmoe'

Of die ene dag verschil maakt? Van Beers weet het niet. 'Voor mijn vrouw was het moeilijk, want ze was al zo moe en begreep niet precies waarom het niet doorging.' Mocht Isabelle tijdens de vlucht complicaties krijgen, dan gaat ze niet naar het Nijmeegse ziekenhuis maar wordt ze in het AMC in Amsterdam opgenomen.