Nieuws

Ondernemer Doetinchem pakt oplichter aan: wel afhalen, niet betalen? Niet dus!

Marco Nieuwenhuis spreekt de oplichter aan
Het filmpje waarin ondernemer Marco Nieuwenhuis uit Doetinchem een oplichter confronteert, is een hit op internet.
DOETINCHEM - Het filmpje waarin ondernemer Marco Nieuwenhuis uit Doetinchem een oplichter confronteert, is een hit op internet.
Nieuwenhuis verkocht de man sierbestrating, de koper zou die avond het geld langs komen brengen. Dat gebeurde niet.
'Ik belde hem en hij zei dat zijn geld nog niet was gestort. Hij zou die avond langskomen,' zegt Marco Nieuwenhuis. De koper kwam met smoesjes, maar niet met geld. Het adres dat hij opgaf bleek nep. 'Hij kwam betrouwbaar over. Dit had ik niet verwacht.' Het leek er op dat Nieuwenhuis naar zijn centen kon fluiten.

'Het gaat om het principe'

Tot hij zijn netwerk op Facebook inschakelde. 'Binnen twee uur was hij geïdentificeerd en had ik mijn geld,' zegt Marco Nieuwenhuis. 'Het ging maar om 55 euro, maar het gaat om het principe. Andere gedupeerde ondernemers meldden zich ook bij mij. Onder andere een ICT'er die nog een rekening open had staan van 90 euro. Als je werkt, hoor je daar ook voor betaald te worden.'

Filmpje

'Hij nam zelf contact met me op toen hij hoorde dat ik hem zocht op Facebook.' De oplichter probeerde een ontmoeting nog uit te stellen met smoesjes, maar Nieuwenhuis liet zich niet afschepen.
De ontmoeting werd gefilmd en in het filmpje is te horen hoe Nieuwenhuis de oplichter goed de waarheid vertelt.
Het filmpje is te bekijken op de facebookpagina van Marco Nieuwenhuis.

Oplichter maakte eerder voor tonnen slachtoffers

Volgens Nieuwenhuis is hij het slachtoffer geworden van een man die eerder werd besproken in het TV-programma TROS Opgelicht. De oplichter zou toen mensen voor tonnen hebben opgelicht. De rechter legde hem een taakstraf op, omdat hij slechts in opdracht zou hebben gehandeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!