Nieuws

Koude douches, zoute drop en waterpistolen tegen oververhitte festivalgangers

ARNHEM - Supersoakers en zoute drop. Dat zijn twee voorbeelden van maatregelen van organisatoren van evenementen. Hiermee willen zij de bezoekers zich laten wapenen tegen de hitte.

Mumford and Sons in het Goffertpark

Organisator Mojo (zaterdag 4 juli) zorgt op het festivalterrein voor extra waterpunten. Daarnaast worden er extra schaduwplekken ingericht bij de EHBO, daar kun je trouwens ook gratis zonnebrandcrème krijgen. Ook mogen bezoekers deze keer een flesje water meenemen, dit kan worden bijgevuld.

Barchemse vierdaagse

Ook de Barchemse vierdaagse (vanaf donderdag 2 juli) gaat extra waterpunten neerzetten. Later deze week wordt bekeken of misschien de routes worden ingekort en of er eerder kan worden gestart.

Tentstock Arnhem

Bij het meerdaagse Arnhemse festival Tentstock (vanaf vrijdag 3 juli) is er water in overvloed te vinden. Zo zijn hier ook extra waterpunten, kan er gratis water worden afgehaald en zijn er koude douches.
Daarnaast gaan op het terrein sproeiers aan en zijn er extra schaduwplekken gecreëerd, 'en we raden iedereen aan een Supersoaker mee te nemen!,' voegt de organisatie er aan toe.

Riddertoernooi Doornenburg

Tijdens het Riddertoernooi (dit weekeinde) wordt gezorgd voor voldoende water, verder worden er weinig andere maatregelen getroffen.

Giesbeach in Giesbeek

'We sluiten gewoon een extra fust van 100 liter bier aan,' grapt organisator Jeroen Peters. Het festival in Giesbeek start pas in de avond, maar er wordt wel extra gelet op de crew die overdag aan het bouwen is. Zo is er een grote koelkast met limonade en krijgen de medewerkers zoute drop om het zoutgehalte op peil te houden.

Lingegrachtconcert in Beesd

De organisatie van het Lingegrachtconcert (4 juli) in Beesd waarschuwt de bezoekers om een koelbox gevuld met eten en veel drinken mee te nemen op de boten. 'Verder gaan we uit van het gezonde verstand,' zegt organisator Cees Bakker.
'Maar ook de muzikanten moeten goed uitkijken. Daarom letten we er op dat ze genoeg zonnebrandcrème gebruiken en iedereen moet een hoedje op.'
Vorig jaar moest het festival nog worden afgelast door hevige onweersbuien, maar nu staan ze voor een heel andere uitdaging: 'Als het echt extreem warm wordt moeten we misschien de concerten inkorten, maar het gaat hoe dan ook dit jaar wél door,' zegt Cees Bakker.

Fiets4daagse Winterswijk

Deelnemers aan de Fiets4daagse Winterswijk kunnen woensdag, donderdag en vrjdag een uur eerder starten, dus om 8 uur in plaats van om 9 uur. De starttijd blijft dinsdag gewoon 9 uur.

Pinksterrentoernooi in Nijmegen

Aankomend weekend organiseert Gay Sport Nijmegen het sportieve Pinksterrentoernooi. Niet alleen kan er een frisse duik worden genomen, maar er wordt ook bijvoorbeeld beachvolleybal gespeeld.
Naast de velden worden tuinslangen met sproeikoppen gemonteerd. Maar de organisatie kijkt het vooral nog even aan, want in Nederland kan het weer zomaar omslaan.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl