Nieuws

Het wordt puffen geblazen! Kwik stijgt in Gelderland tot 35 graden

De temperatuur loopt de komende dagen in Nederland op naar tropische temperaturen. MeteoGroup in Wageningen verwacht dat het vanaf woensdag minstens vier dagen boven de 30 graden zal zijn. Komende zaterdag kan het zelfs 35 graden worden.
ARNHEM - De temperatuur loopt de komende dagen in Nederland op naar tropische temperaturen. MeteoGroup in Wageningen verwacht dat het vanaf woensdag minstens vier dagen boven de 30 graden zal zijn. Komende zaterdag kan het zelfs 35 graden worden.
De verwachting is dat bij deze temperaturen het Nationaal Hitteplan van kracht wordt. In dit plan staan extra maatregelen die genomen kunnen worden om de gezondheidsrisico's bij kwetsbare groepen te beperken.
Het plan gaat van start als in een periode van vier of meer dagen met maximumtemperaturen boven de 27 graden worden verwacht. 'Er is wel al een voorwaarschuwing voor het hitteplan uit gegaan. De verwachting is dat het de komende week in werking wordt gesteld', aldus een woordvoerder van het RIVM, het instituut dat het plan in werking stelt.

Wat is de warmste Gelderse plaats?

Het is nog niet te zeggen waar het in onze provincie het warmst zal worden. Wel is helder dat de grens van 30 graden wordt gepasseerd.