Nieuws

Mijlpaal voor Een wagen vol verhalen, 500ste traditie op website

Op de website Een wagen vol verhalen is vrijdag het 500ste verhaal geplaatst. Van streek-en volksverhalen tot oude ambachten, alles rondom Gelderse tradities wordt beschreven op deze website.
ARNHEM - Op de website Een wagen vol verhalen is vrijdag het 500ste verhaal geplaatst. Van streek-en volksverhalen tot oude ambachten, alles rondom Gelderse tradities wordt beschreven op deze website.
Met de honderden verhalen is de site uitgegroeid tot de grootste database met Gelderse tradities zoals de Nijmeegse Vierdaagse of dauwtrappen, maar ook over familietradities. Bezoekers van de website mogen zelf Gelderse tradities doorgeven op de website

'Lüdovicus en de Wodanseik'

Het meest gelezen verhaal is 'Lüdovicus en de Wodanseik', meer dan 15.000 bekeken. Verder zijn populair: 'Leven met de dieren in één ruimte', (ruim 12.300 keer) 'Pannenkoek met worst' (ruim 9000 keer). De meeste verhalen zijn geplaatst door onze ambassadeur en oud-slagerszoon Gerhard Kwak.

Dag van de Gelderse traditie

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wordt zaterdag de Dag van de Gelderse traditie gehouden. Meer dan 600 mensen laten daar hun traditie of gebruik zien.