Nieuws

Boutje van Woutje in Nijmegen heeft alles: schroefjes, pardon boutjes

Tegen de trend in is de binnenstad van Nijmegen sinds een jaar een klein doe-het-zelf winkeltje rijker.
NIJMEGEN - Tegen de trend in is de binnenstad van Nijmegen sinds een jaar een klein doe-het-zelf winkeltje rijker.
De laatste jaren trekken kleine middenstanders vaak juist weg uit de binnenstad vaak vanwege de concurrentie van grote outlet-centra en bouwmarkten buiten het centrum.
Maar Wout Engelaar is een jaar geleden juist een kleine winkel begonnen waar je allemaal schroefjes, boutjes en andere onderdelen voor de doe-het-zelver kunt krijgen.

Voor een schilderijtje het centrum uit

Wout Engelaar: 'Je hoort mensen erover klagen dat er niets meer te krijgen is. Oudere mensen die wel eens een schilderijtje willen ophangen van hun kleinkinderen, moeten helemaal naar de bouwmarkt buiten het centrum.'
Engelaar is in het gat gesprongen dat ijzerhandel Van der Stad achterliet toen die een aantal jaren geleden ook de binnenstad verruilde voor een bedrijventerrein buiten het centrum.
En het wordt gewaardeerd door de klanten. Een oudere man zegt desgevraagd: 'Het is gewoon fijn dat je niet zo ver weg moet als je eens even iets nodig hebt. De binnenstad begint zo ook weer wat meer te leven.' Een jonge studente vult aan: 'In een kleiner winkeltje weten ze beter wat je bedoelt dan in zo'n grote bouwmarkt.'

Geen schroefje, maar een boutje

Niet voor niets is het motto van Boutje van Woutje: wij verkopen niet wat de mensen willen maar wat de mensen nodig hebben. Wat Engelaar daarmee bedoelt? 'Soms komen de mensen vragen om een bepaald schroefje maar dan hebben ze eigenlijk een boutje nodig.'
Het omgekeerde blijkt ook waar want Engelaar is nog niet uitgesproken of hij wordt onderbroken door een jonge dame die een boutje vraagt en daarbij wijst op één van de zakjes aan een rek. 'Nee, dat is een schroefje', verbetert Wout Engelaar de dame.
En mocht de klant uiteindelijk toch met het verkeerde thuiskomen dan kan het altijd geruild worden. 'Die zakjes zijn allemaal gelijk geprijsd. Da's lekker makkelijk', besluit Wout Engelaar in onvervalst Nijmeegs zijn verhaal.