Nieuws

Topweer in aantocht, zie hier de mooiste Gelderse picknickplekken

ARNHEM - Volgens Natuurmonumenten zijn er in Gelderland vijf geweldige plekken waar je gepicknickt móet hebben.
We moeten er nog een weekje op wachten, maar dan belooft het kwik op te lopen tot maar liefst 30 graden Celsius! En wat is er dan leuker om gezellig met je partner of gezin lekker de natuur in te gaan?
Natuurmonumenten verzamelde de mooiste picknickplekken van Nederland - volgens de organisatie zijn dat er in totaal 37 - en vijf daarvan zijn in Gelderland! Wie vult de mand?
De Gelderse aanbevelingen van Natuurmonumenten:

Bij een speeltuin, Bezoekerscentrum Veluwezoom

Achter Bezoekerscentrum Veluwezoom kun je tussen de fruitbomen picknicken aan een picknicktafel of op een zelf meegebracht kleed. De kids vermaken zich in de naastgelegen speeltuin en voor een ijsje loop je gewoon even naar de Brasserie.

Op een boerenerf, Open Erf de Groote Modderkolk

In de boomgaard van Open Erf de Groote Moddelkolk, waar beeldhouwwerken te zien zijn. Dat is nog eens picknicken in stijl! Neem meteen een kijkje bij de dieren en in de moestuin van deze biologische zorgboerderij even buiten het Gelderse Loenen. Er is ook een boerderijwinkel en een theeschenkerij (foto).

Op grote hoogte, Hulzenberg in het Bergherbos

Picknicken en van een mooi uitzicht genieten: dat kan op de Hulzenberg in het Bergherbos. Neem vanaf 't Peeske de rode pijltjesroute (7 km). Na een flinke klim tot 85 m hoogte word je beloond met een mooi uitzicht op het dorp ’s-Heerenberg, een molen en het kleinere dorp Stokkum. Neem een verrekijker mee!

In een giga zandbak, Hulshorsterzand

Een leuke picknickplek voor gezinnen is het Hulshorsterzand. Spreid er een kleedje uit en geniet van de weidsheid van dit stuifzandgebied bij Harderwijk. Voor de kinderen is het kicken, zo'n giga zandbak!

Aan een meanderend riviertje, de Graafschap

Op korte afstand van het mooie landgoed Velhorst trek je jezelf met een voetveer naar de overkant van het riviertje de Berkel. Daar is de stijlvolle picknickplaats de Staringkoepel. Een romantisch plekje in de idyllische Graafschap.