Nieuws

Liveblog Zomer in Gelderland: Romantisch avondje Hulshorst (gesloten)

HULSHORST - Gisteren hebben we kunnen zien hoe Azewijn op sensationele wijze de koppositie heeft overgenomen van Mariënvelde. Vandaag is het de beurt aan het mooie Hulshorst (gemeente Nunspeet). We laten de Achterhoek dus even achter ons en we trekken richting de Veluwe. In dit liveblog lees je de hele dag de verrichtingen van het team en de laatste ontwikkelingen in het dorp.
19.40 uur Het was vandaag een mooie uitzending, met ontroerende verhalen. Helaas laten we Hulshorst achter ons, maar na het weekend zijn we weer terug, ditmaal vanuit Ingen. Tot maandag!
De uitzending van vandaag is hier terug te zien.
19.35 uur Zoals beloofd, het optreden van het prille echtpaar, Mirjam en Roël van 't Slot met de tune van Zomer in Gelderland.
19.30 uur Zojuist bekendgemaakt door het team: het shirt van Angelique heeft maar liefst 400 euro opgeleverd! Hiermee komt het eindbedrag op 1194 euro.
19.15 uur De uitzending van vandaag zit er op en het team heeft het fantastische bedrag van 794 euro opgehaald. Daarnaast is er nóg een doel behaald: Hulshorst is boven 't Loo geëindigd en daar is het dorp erg blij mee (sorry 't Loo)!
Het juryrapport ziet er als volgt uit:
  • 300 euro voor het publiek
  • 260 euro voor de scène
  • 84 euro voor de quiz
  • 150 euro voor de parade
Dit maakt een totaal van 794 euro voor het goede doel: een nieuwe fiets voor zorgboerderij De Grote Wiede.
Verder heeft Hulshorst 671 stemmen gekregen via de Omroep Gelderland-app. Tel hier de 794 punten bij op die zij tijdens de show hebben gekregen én de 298 punten voor het aantal bezoekers (594 mensen = 29,8% van het aantal inwoners van Hulshorst) en je komt uit op een eindscore van 1763 punten voor Hulshorst; goed voor plaats 8.
18.15 uur We gaan over vijf minuten beginnen! Bekijk de uitzending live op TV Gelderland of via de livestream.
17.35 uur Ze zijn dolgelukkig met elkaar, en wij met hen. Mirjam en Roël van 't Slot geven een kleine preview van de Zomer in Gelderland-tune.
17.10 uur Love is in the air!
16.45 uur Niels Kater nam vanmiddag het stokje over van Marc Loeven en hij sprak met de mensen op het plein over de verrichtingen van het team.
16.30 uur Landgoed Hulshorst vormt het decor voor de scène van vanavond. Wat veel mensen niet weten, is dat de laatste eigenaar -J.M. van Voorst van Beest uit Rotterdam- het landgoed eigenhandig met de grond gelijk heeft gemaakt, zodat de Duitsers het niet konden vorderen tijdens de Tweede Wereldoorlog:
'De Duitsers wilden in het begin van de Tweede Wereldoorlog landhuis Hulshorst vorderen en er een kantoor van maken. Van Voorst van Beest was daar niet gelukkig mee. Hij heeft het huis heel snel afgebroken, zodat de Duitsers het niet zouden kunnen gebruiken.'
Het hele artikel staat in de Stentor en is hier terug te lezen.
16.10 uur Vanavond probeert het team zo veel mogelijk geld te verdienen voor het goede doel; een aangepaste fiets voor zorgboerderij De Grote Wiede.
15.50 uur Noem het toeval, maar vandaag en morgen vinden in Hulshorst de Wiekdagen plaats. Tal van activiteiten worden georganiseerd, zoals de bingo, de kleedjesmarkt en de fietstocht. Hoogtepunt is echter de klaverjasmarathon, dat zich momenteel afspeelt in het dorpshuis.
15.35 uur We hebben vandaag twee heuse celebrities in het team, want de zusjes Annie en Grietje deden eerder dit jaar mee aan de Nationale Tweelingtest op SBS 6. Een van de proeven die het duo moest doorstaan, was het synchroonzwemmen.
Je ziet het tweetal vanaf minuut 3.05.
15.15 uur Het landgoed staat, de boom is af en de Zilverbeek is gevuld.
14.55 uur Op 20 mei 1987 stopte er voor het laatst een trein op station Hulshorst. Marc Loeven ging vroeg in de ochtend met historicus Ad Sulman terug naar het monumentale pand, dat ooit door dichter Gerrit Achterberg werd bezongen:
Hulshorst
Hulshorst, als vergeten ijzer 
is uw naam, binnen de dennen 
en de bittere coniferen, 
roest uw station; 
waar de spoortrein naar het noorden 
met een godverlaten knars 
stilhoudt, niemand uitlaat, 
niemand inlaat, o minuten, 
dat ik hoor het weinig waaien 
als een oeroude legende 
uit uw bossen: barse bende 
rovers, rans en ruw 
uit het witte veluwhart.
-Gerrit Achterberg
14.30 uur Het wordt een enorme uitdaging om het aantal stemmen van Azewijn te overtreffen, maar niets is onmogelijk! Dus, vind jij dat Hulshorst het mooiste dorp van Gelderland is? Breng dan nu je stem uit via de Omroep Gelderland-app! Kijk hier voor meer informatie.
14.15 uur We zijn voor vanavond op zoek naar een verliefd stelletje, en gelukkig stonden Lammert en Ilja te trappelen om mee te doen. Dat het jasje van Lammert íets te klein is, maakt dan niet meer uit.
13.55 uur De oproep heeft geholpen!
13.35 uur Ondertussen wordt de liefdesbeuk vakkundig bewerkt.
13.15 uur Het team bouwt aan het decor van vanavond, het gaat de goede kant op.
12.55 uur Hulshorst beschikt over een prachtige, monumentale korenmolen die de naam De Maagd draagt. Radioverslaggever Marc Loeven houdt van molens én van mooie vrouwen, dus zocht hij vanochtend molenaarster Kirsten op.
12.40 uur Onder het genot van een welverdiende lunch, bespreekt het team welke vijf personen er vanavond aan het woord zullen komen tijdens de uitzending. Ondertussen knipt het team roze en rode bloemen, multifunctioneel hoor!
12.25 uur Zoals iedere dag, gaat ook Hulshorst vandaag op zoek naar vijf personen, passend in het thema van de opdracht. 
We zoeken de volgende mensen, met elk een eigen verhaal:
1.         Iemand die zijn hart is verloren
2.         Iemand die een blijvende indruk maakt of heeft gemaakt
3.         Een uniek stel
4.         Iemand die geschiedenis heeft geschreven
5.         Iemand die hout snijdt
12.10 uur Het is waar: zand en Zomer in Gelderland zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, zo ook hier, in Hulshorst.
11.55 uur Stop de persen, we hebben een paard!
11.35 uur Inmiddels is het Zomer in Gelderland-circus gearriveerd in Hulshorst.
11.15 uur Er wordt een ritje gemaakt naar de plaatselijke bouwmarkt.
11.00 uur Verslaggevers Marc Loeven en Niels de Jager waren vanochtend bij het oude stationsgebouw en spraken daar met Ad Sulman. Dit gesprek kun je straks terughoren in dit liveblog.
10.35 uur Het team steekt direct na de bekendmaking van de opdracht de koppen bij elkaar.
10.20 uur Gelderland gaat vanavond kennis maken met de prachtige, romantische kant van Hulshorst. Hendrik Frans van Meurs was eigenaar van landgoed Hulshorst. Als hij op reis ging, reed hij in zijn rijtuig van het landhuis weg en kwam hij uit ter hoogte van de Zilverbeek bij een zandheuvel. Op deze zandheuvel staat tot op de dag van vandaag een grillige beuk. Vanaf deze plek kon hij nog net het landhuis zien en dan dus nog even zwaaien naar zijn vrouw en kinderen. Deze beuk wordt dan heel toepasselijk de beuk Vergeet mij niet genoemd. Vandaag de dag zijn er nog steeds eeuwenoude liefdesverklaringen in de bast van deze boom te lezen.

Deze scène willen we vanavond zien. De landhuiseigenaar gaat weg, stopt bij de beuk en zwaait naar zijn kinderen. Bij de beuk zien we een verliefd stel, dat hun naam in de boom krast. In het publiek zien we verliefde stelletjes met harten en vergeet-mij-nietjes.

10.00 uur Het weerbeeld verbetert langzaam maar zeker, weet radioverslaggever Marc Loeven, die samen met Niels de Jager de hele ochtend rondtrekt door Hulshorst, op zoek naar mooie verhalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!