Nieuws

3200 handtekeningen voor behoud Bibliotheek Nijkerk

De oproep voor het inzamelen van handtekeningen voor het behoud van de bieb.
De Bibliotheek Nijkerk heeft 3200 handtekeningen verzameld tegen de bezuiniging op de bieb. De handtekeningen werden maandagmiddag overhandigd aan wethouder Marly Klein.
NIJKERK - De Bibliotheek Nijkerk heeft 3200 handtekeningen verzameld tegen de bezuiniging op de bieb. De handtekeningen werden maandagmiddag overhandigd aan wethouder Marly Klein.
De wethouder sprak de waardering uit voor de bibliotheek en de inzet van de inwoners, maar ze houdt vast aan de geplande bezuiniging van 250.000 euro. Ze vindt dat de bibliotheek mee moet in de maatschappelijke ontwikkelingen. 
Volgens de bibliotheekdirecteur Roel Zuidhof willen de inwoners van Nijkerk de bieb behouden, inclusief de diensten, zoals hij nu wordt aangeboden.  'Alles wat in de afgelopen jaren is opgebouwd, en de verandering die we hebben gemaakt, wordt grotendeels om zeep geholpen. Alle activiteiten, die volgens het College zo belangrijk zijn, kunnen niet meer worden uitgevoerd.' 

250.000 euro bezuinigen is te veel

De bibliotheek snapt dat er minder geld beschikbaar is, maar vindt een bezuiniging van 30 procent te veel. De bibliotheek vindt 100.000 euro als eerste stap al veel, maar haalbaar. Verdere bezuinigingen zullen volgens de directeur veel ernstiger ingrijpen in de dienstverlening aan de meer dan 12.000 leden van de bibliotheek. 
Donderdag wordt het bezuinigingsvoorstel in de gemeenteraad behandeld.