Nieuws

Digi-kaart wijst scholieren op veilige(r) fietsroutes Doetinchem

DOETINCHEM - Fietsen van en naar school in Doetinchem kan voortaan veiliger. Leerlingen en ouders krijgen digitaal de beschikking over veilige routes. Zo kunnen ze bepalen wat het beste traject is.
Het is een initiatief van onder meer ondernemersvereniging IG&D Bedrijvig Doetinchem. Waarom die zich daar druk om maakt? 'Veel routes gaan langs of over bedrijventerreinen. En medewerkers fietsen veelal dezelfde routes', zegt Carla Niezen van IG&D Bedrijvig Doetinchem.
Vijf scholen doen eraan mee: het Metzo College, het Rietveld Lyceum, AOC Oost, het Ulenhof College en het Ludger College. Leerlingen hebben op kaarten aangegeven welke route ze naar school fietsen.
'We hebben al die routes naast elkaar gelegd en gekeken of er overeenkomsten in zaten. Dat blijkt het geval te zijn. We hebben gekeken welke adviesroutes wij het beste vinden en die hebben we op de digitale kaart gezet', aldus Niezen.
De kaarten staan vanaf maandag 16.00 uur op de sites van de scholen. Of huidige leerlingen ineens een andere route gaan volgen, is natuurlijk de vraag. 'We gaan ze niet dwingen. We richten ons met name op de leerlingen die komend schooljaar naar de middelbare school gaan. Wij weten dat veel ouders met die leerlingen in de zomervakantie die route gaan fietsen: goh, welke route zouden we moeten nemen?. Nou, kijk even op die kaart.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl