Nieuws

Een gehoorapparaat voor staatssecreataris Van Rijn. Duizenden thuiszorgmedewerkers voeren actie in Den Haag

ARNHEM - Tientallen Gelderse thuiszorgmedewerkers vertrekken vrijdagochtend naar Den Haag om daar mee te doen aan het zorgdebat 'Red de Zorg' dat georganiseerd wordt door vakbond FNV. Tijdens het debat worden Kamerleden gevraagd wat zij van de bezuinigingen vinden. Daarnaast zullen ze een petitie aanbieden aan staatssecretaris Martin van Rijn. De petitie is meer dan 700.000 keer getekend.
Volgens de vakbond staat de kwaliteit van zorg in de verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg al jaren onder druk. Zorgmedewerkers zeggen tegen de bond dat zij door alle veranderingen niet meer de zorg kunnen leveren waar ouderen recht op hebben.

Gehoorapparaat

Eén van de medewerkers haalde vlak voor vertrek een gehoorapparaat uit haar jaszak. 'Ik wil die aanbieden aan de staatssecretaris. Dan kan hij eindelijk eens een keer naar ons luisteren.'
Onder andere in Aalten, Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Eibergen, Harderwijk en Winterswijk staan bussen om medewerkers van de zorg naar Den Haag te brengen.

'De mensen kunnen niet zonder ons'

Onze verslaggever ging vanochtend een stuk mee met de bus. Daar sprak hij verschillende medewerkers. Een van de medewerksters vindt het noodzakelijk dat de Tweede Kamer luistert naar de acties. 'Vooral op de 'eenvoudige hulp' zijn veel bezuinigingen, maar die kunnen gewoon niet zonder onze zorg. Een andere medewerkster maakte een vervelende situatie mee bij een cliënt. 'Die mevrouw kreeg een brief dat haar hulp zou stoppen. Toen zei ze: 'als jij hier niet meer mag zijn, dan ben ik liever zelf ook weg.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!