Nieuws

Wie kweekt de mooiste Lathyrus?

'Tuinen van Kleijs' is elke dinsdag op TV Gelderland te zien
In de Tuinen van Appeltern wordt van 25 tot 28 juni de Nationale Lathyrus Tentoonstelling gehouden. Professionele en amateurkwekers komen met hun mooiste Lathyrusplant naar Appeltern om uit te maken wie de mooiste Lathyrus heeft opgekweekt.
ARNHEM - In de Tuinen van Appeltern wordt van 25 tot 28 juni de Nationale Lathyrus Tentoonstelling gehouden. Professionele en amateurkwekers komen met hun mooiste Lathyrusplant naar Appeltern om uit te maken wie de mooiste Lathyrus heeft opgekweekt.
Lathyrussen komen in vele soorten en maten. Om mee te doen aan de tentoonstelling moet je lid zijn van de Nederlandse Lathyrus Vereniging. Deze club bestaat sinds 1927 en telt zo'n 200 leden. Oorspronkelijk waren vooral eigenaren van grote buitenplaatsen en hun tuinbazen lid, maar tegenwoordig doen er ook steeds meer amateur tuinders mee aan de wedstrijd.
De Tuinen van Appeltern komen deze week ook aan bod in Tuinen van Kleijs, het programma voor tuinliefhebbers in Gelderland. Ben van Ooijen vertelt hoe de Tuinen van Appeltern tot stand zijn gekomen en zijn uitgegroeid tot een inspiratiebron voor velen.
Nationale Lathyrus Tentoonstelling van 25 tot en met 28 juni Tuinen van Appeltern.