Nieuws

Airborne Oosterbeek met Irene ten Voorde

Irene is aanwezig bij de 69ste editie van de Airborne Oosterbeek. Het evenement is 's-werelds grootste eendaagse wandeltocht. Ieder jaar vindt deze herdenkingstocht plaats in het kader van de Slag om Arnhem in 1944.
OOSTERBEEK - Irene is aanwezig bij de 69ste editie van de Airborne Oosterbeek. Het evenement is 's-werelds grootste eendaagse wandeltocht. Ieder jaar vindt deze herdenkingstocht plaats in het kader van de Slag om Arnhem in 1944.
De Airborne Wandeltocht is een eerbetoon aan de Britse en Poolse militairen die tijdens de Slag om Arnhem om het leven kwamen en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. De wandeltocht kent vier afstanden, de 10, 15, 25 en 40 kilometer en gaat door een gedeelte van de Veluwezoom en langs een prachtig uitzicht over de Rijn. Aan de Airborne Wandeltocht nemen jaarlijks veel wandelaars deel uit binnen- en buitenland.
Aan de eerste “Airbornemars” namen zo’n 2.000 wandelaars deel en werd daarmee al een succes. Vanaf het begin is de netto-opbrengst van de Airborne Wandeltocht bestemd geweest voor de soldaten, die invalide zijn geworden door de oorlogshandelingen tijdens de Slag om Arnhem. Pas vanaf 2011 komen ook andere doelen in aanmerking voor een bijdrage, mits deze passen in het gedachtengoed van de Airborne Wandeltocht en voldoen aan de daartoe door de organisatie opgestelde beleidslijnen.
Uitzending: 5 september 18:20

Presentatie: Irene ten Voorde