Nieuws

Motorclub No Surrender geweerd uit Valburg

VALBURG - Motorclub No Surrender wilde een clubhuis beginnen in Valburg. De gemeente Overbetuwe heeft dat woensdag ternauwernood weten te voorkomen.
Het chapter East Side van motorclub No Surrender had zijn oog laten vallen op een horecagelegenheid aan de Stationsstraat. De politie heeft leden van de club woensdag te kennen gegeven dat dit niet wordt toegestaan.
De No Surrender-leden, die herkenbaar waren aan hun hesjes, werden door agenten bij het eethuis gesignaleerd. Daarop werd actie ondernomen.
Al eerder wist de gemeente Overbetuwe te verhinderen dat motorclub Satudarah in Elst het Moluks cultureel centrum Jajasan Tifa overnam. Burgemeester Van Asseldonk kreeg daarna te maken met intimidaties door Satudarah-leden. Hij vertelde daar vrijdagmorgen over bij Radio Gelderland.

Outlaw motorocycles

Overbetuwe tolereert geen zogeheten 1-procent-motorclub in de gemeente. Net als Satudarah is No Surrender zo'n 1-procent-motorclub, door politie en justitie ook wel aangeduid als 'OMG' (outlaw motorcycle gang).
De term 1 procent verwijst naar een uitspraak dat 99 procent van de motorrijders zich aan de wet houdt. Leden van deze motorclubs worden vaak in verband gebracht met afpersing, prostitutie, drugshandel en andere vormen van georganiseerde misdaad.
No Surrender East Side had eerder een clubhuis in Beuningen en kwam maandelijks bij elkaar voor clubavonden in het cafe 't Woaterkwartiertje in de Nijmeegse wijk het Waterkwartier. Daar deed de politie in januari een inval.
De politie pakte daarbij No Surrender-leden op die betrokken zouden zijn bij ontvoeringen in Nijmegen in verband met een opgerolde hennepkwekerij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!