Nieuws

Drie mannen uit Moldavië aangehouden voor fatale woningoverval Winterswijk

Drie mannen uit Moldavië aangehouden voor fatale woningoverval Winterswijk
In het onderzoek naar de woningoverval in Winterswijk, waarbij de 52-jarige Erik te Selle om het leven kwam, zijn drie Moldavische verdachten aangehouden.Het gaat onder meer om twee mannen van 27 en één van 28 jaar.
WINTERSWIJK - In het onderzoek naar de woningoverval in Winterswijk, waarbij de 52-jarige Erik te Selle om het leven kwam, zijn drie Moldavische verdachten aangehouden.Het gaat onder meer om twee mannen van 27 en één van 28 jaar.
Zij konden tijdens een internationale politieactie worden aangehouden in Frankrijk, Rusland en Moldavië. De politie kwam de verdachten op het spoor door onder andere het analyseren van telefoongegevens.

Eén verdachte uitgeleverd

De man van 27 die in Frankrijk werd aangehouden, is inmiddels uitgeleverd. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Voor de 28-jarige verdachte die in Rusland is opgepakt, is een uitleveringsverzoek ingediend bij de Russische autoriteiten. De derde verdachte wordt in Moldavië vervolgd, omdat dat land geen onderdanen uitlevert.
Politiewoordvoerder Esther Naber over de aanhoudingen:

In het onderzoek heeft de politie ook een huiszoeking gedaan in Italie, omdat één van de verdachten hier kort na de overval enige tijd verbleef.

Dood onder zeil

Het echtpaar Te Selle werd juli vorig jaar in hun huis aan de Groenloseweg in Winterswijk overvallen. De vrouw werd door drie mannen overmeesterd en gekneveld. Haar echtgenoot werd na de overval gevonden bij de woning. Hij lag onder een zeil en was niet meer te redden. De overvallers namen later geld op met een bankpas van de slachtoffers.