Nieuws

Pony's in beslag genomen na ponyplet-filmpje

Pony's in beslag genomen na ponyplet-filmpje
De politie heeft drie pony's in beslag genomen van een man van 57 uit Alkmaar.
LOCHEM - De politie heeft drie pony's in beslag genomen van een man van 57 uit Alkmaar.
Hij zou samen met een man van 57 en een vrouw van 58 uit Lochem video's hebben gemaakt waarin pony's ernstig worden mishandeld.
De man en vrouw uit Lochem meldden zich donderdag zelf bij de politie. Woensdag hield de politie de 57-jarige man uit Alkmaar aan.
In de video, die op een internationale website staat, is te zien hoe een zwaarlijvige vrouw met een zweep op een kleine shetlandpony zit. Nadat het dier onder het gewicht van de vrouw is bezweken, rookt de vrouw voldaan een sigaret. Daarna dook een nieuw filmpje op waarin ook een pony mishandeld werd.

Pony's krijgen nieuw onderkomen

De in beslag genomen pony's zijn ondergebracht op een andere plek in Nederland. De dieren krijgen een nieuw onderkomen als het onderzoek naar de mishandeling is afgerond.

Kamervragen

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over de omstreden video. Fractievoorzitter Marianne Thieme wil van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) weten of ze het toezicht op dierenmishandeling gaan verscherpen.
Ook wil Thieme weten of de video's in ons land zijn geproduceerd en of het inderdaad Nederlandse vrouwen zijn die veel te kleine pony's berijden en mishandelen. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit. Ook wordt gekeken naar andere, soortgelijke video's.

Onschuldigen bedreigd

Sinds de melding woensdag dat de video's op internet circuleren, zijn volgens de politie meerdere mensen telefonisch en via internet bedreigd en beledigd die niets met de dierenmishandeling te maken hebben.