Nieuws

Vierdaagse werkweek bij Avri

Vierdaagse werkweek bij Avri
Na een proef van een jaar heeft Afvalverwijdering Rivierengebied besloten de vierdaagse werkweek voor haar medewerkers definitief in te voeren.
GELDERMALSEN - Na een proef van een jaar heeft Afvalverwijdering Rivierengebied besloten de vierdaagse werkweek voor haar medewerkers definitief in te voeren.
Uit onderzoek blijkt dat 92 procent van de afvalinzamelaars van Avri voorstander is van 4x9 uur werken.
Tijdens de proef werd vooral naar de gevolgen voor de gezondheid en het welzijn van het personeel gekeken. Er blijkt dat er geen nadelige gevolgen zijn voor de gezondheid. Werknemers zijn positief, omdat het ze een extra vrije dag oplevert. Zo gebruiken medewerkers met jonge kinderen die vaak als papa- of mamadag, waardoor ze minder geld kwijt zijn aan kinderopvang.
Omdat er door de vierdaagse werkweek minder woon-werkverkeer is, is het volgens Avri ook goed voor het milieu. Bovendien is het bedrijf minder geld kwijt aan reiskostenvergoedingen. Verder kunnen personeel en materieel efficiënter worden ingezet, zegt het bedrijf. Avri bespaart door de vierdaagse werkweek zo'n 100.000 euro op jaarbasis. De afvalstoffenheffing in de regio Rivierenland wordt verlaagd, meldt Avri.