Nieuws

Koningin bij metselaars in Barneveld

Koningin bij metselaars in Barneveld
Koningin Beatrix heeft dinsdag een een bezoekje gebracht aan het nationale metsel- en voegkampioenschap in Barneveld.Het kampioenschap is gericht op het verbeteren van het metselen en het promoten van het metselvak.De komst van de koningin is volgens de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) belangrijk, omdat er op dit moment vanwege crisis in de bouwsector weinig jongeren zich interesseren voor het vak. Zilveren troffel en voegspijkerHet metselkampioenschap werd voor de 60e keer georganiseerd, het voegkampioenschap voor de tiende keer.
BARNEVELD - Koningin Beatrix heeft dinsdag een een bezoekje gebracht aan het nationale metsel- en voegkampioenschap in Barneveld.Het kampioenschap is gericht op het verbeteren van het metselen en het promoten van het metselvak.De komst van de koningin is volgens de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) belangrijk, omdat er op dit moment vanwege crisis in de bouwsector weinig jongeren zich interesseren voor het vak. Zilveren troffel en voegspijkerHet metselkampioenschap werd voor de 60e keer georganiseerd, het voegkampioenschap voor de tiende keer.
Vaklui streden om de zilveren troffel en de zilveren voegspijker. Het was voor de zevende keer dat de kampioenschappen in Gelderland waren.