Achilles'29 wint Groesbeekse derby

Achilles'29 heeft een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap.
GROESBEEK - Achilles'29 heeft een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap.
In de topklasse won de ploeg van trainer Eric Meijers op tweede paasdag de Groesbeekse derby bij De Treffers: 1-3.
Achilles kwam al na vijf minuten op voorsprong door Frank Hol. De thuisclub gaf in de beginfase veel ruimte weg. In de 25e minuut werd het 0-2. Daniël van Straaten benutte een strafschop, nadat Hol was aangetikt. In de 35e minuut bracht Barry Beijer de thuisclub terug tot 1-2. Hij kopte raak uit een vrije trap van Robin Janssen.
Vlak voor de pauze moest Achilles met een man minder verder. Tim Sanders kreeg rood, nadat hij reageerde op een overtreding van Beijer.
Tweede helft
Aan het begin van de tweede helft was Echargui dicht bij de gelijkmaker; hij schoot net voorlangs.
Achilles bleef vervolgens makkelijk op de been in de tamme derby. In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd het 1-3 door een eigen doelpunt van Robin Janssen.
Opstelling De Treffers: Peters; Bakker (54. Santiago), Pothuizen, Zuidwijk, Peppinck; Beijer, Janssen, Kilic; Hofstede, Kleijnen (54. Jans) en Echargui.
Opstelling Achilles'29: Ditewig; Verhoeven, Sanders, Rijnbeek, Konings; Van Straaten, Smits, Paau (43. D. van Putten), Scholten (Mormon); Hendriks (74. Rigter) en Hol.