De Graafschap eervol ten onder

DOETINCHEM - De Graafschap heeft zondagmiddag op eigen veld met 2-0 verloren van AZ.
Pas in blessuretijd viel de beslissende treffer. Na rust drukte de ploeg van Richard Roelofsen de koploper knap terug. AZ wankelde zelfs, maar De Graafschap was niet in staat om een van de vele kansen te verzilveren.
Ook voor het eigen publiek hield De Graafschap de ruimtes klein en slaagde de ploeg er met succes in om het spel van AZ te ontregelen. AZ zelf stelde teleur en kreeg voor rust geen enkele uitgespeelde kans. Alleen Beerens schoot een keer op het doel van De Winter, die de poging makkelijk pareerde.
De tweede helft was een stuk levendiger. Al in de vierde minuut schoot Elm een corner ineens achter De Winter en leek voor AZ de buit binnen. Het was al de derde keer dit seizoen dat de Zweed een hoekschop direct binnen krulde.
De Graafschap gooide na een kwartier eindelijk de schroom van zich af en ging serieus op jacht naar de 1-1. Vooral De Leeuw kreeg drie grote kansen. Ook El Hassnaoui was met een schot dichtbij een goal. Pas in de extra tijd maakte Falkenburg voor AZ de bevrijdende 0-2 op aangeven van Beerens.