Nieuws

Ontluisterende nederlaag De Graafschap

DOETINCHEM - Na een dramatische 4-1 thuisnederlaag tegen VVV is De Graafschap nog vaster op de laatste plaats gedrukt.
De Achterhoekse club verkeert in accuut degradatiegevaar. Het publiek keerde zich massaal tegen de ploeg.
De Graafschap begon opportunistisch, maar was bijzonder slordig in de opbouw. De eerste kans was voor Nenad Sreckovic. De vleugelspits schoot de bal van dicht bij in de handen van VVV-doelman Gentenaar. De tweede kans was wel raak. Na een fraaie pass van Yuri Rose sloeg Rydell Poepon randje buitenspel toe: 1-0.
Ziguy Badibanga had even later pech dat een schot met links beide palen raakte, maar niet het net. Doelman Yves De Winter redde zijn ploeg toen Nwofor vrij voor hem opdook. Het niveau van de wedstrijd tussen de twee degradatiekandidaten daalde zienderogen, al bleef Badibanga nog wel dreigend. Namens VVV was Berghuis gevaarlijk, maar hij schoot naast. Dat deed de sterk spelende Poepon ook aan de andere kant.
Na rust was De Graafschap de weg kwijt. Nadat Jan-Paul Saeijs een duel verloor kon Holla uit het niets 1-1 maken. Meteen daarop kopte Yoshida VVV zelfs naar 1-2. Daarna klopte er helemaal niets meer bij de thuisclub. Het zwalkende team van Ulderink haperde en faalde aan alle kanten. Invaller Michael de Leeuw gleed nog wel bijna de gelijkmaker binnen. Nadat Vito Wormgoor en Ted van de Pavert zich kinderlijk eenvoudig lieten uitspelen, schoot Nwofor zomaar de 1-3 in de korte hoek, waardoor het duel zo goed als beslist was.
Het bleef namelijk bar en boos wat De Graafschap liet zien. Alleen invaller De Leeuw kreeg nog een kopkans na een voorzet van Poepon. Het publiek werd steeds cynischer en keerde zich met spreekkoren ook tegen trainer Ulderink.  Zelfs een vierde goal viel nog. Apeldoorner Berghuis scoorde namens de Limburgers. Daarop verlieten de toeschouwers massaal De Vijverberg.
Opstelling: De Winter, Muslu, Saeijs, Wormgoor, van de Pavert (El Hassnaoui); Rose, (Breinburg), Vermouth, (de Leeuw), Meijer; Badibanga, Poepon, Sreckovic.