Nieuws

Nieuwe tips over moordzaak Twello

TWELLO - Bij de politie zijn een tiental tips binnengekomen na de uitzending van Opsporing Verzocht over de moord op Twellonaar Frans Harks.
De rechercheurs onderzoeken deze nu samen met de tips die binnenkwamen na de sms-bom die dinsdag werd verstuurd.
De man werd op 22 november door twee vrouwen dood aangetroffen op het Zwarte Pad tussen Deventer en Twello. Ze zagen een man wegfietsen toen ze 112 belden. De politie wil graag met hem spreken. Verder is de politie benieuwd of iemand bij het Zwarte Pad een mes heeft gevonden.
In de omgeving waar de man is gevonden, zijn bandensporen aangetroffen. Ook lagen er sigarettenpeuken en een lege drankfles. Het lijkt er dus op dat daar iemand, of misschien wel meerdere mensen, langere tijd heeft gestaan. Het zou kunnen dat deze persoon iets heeft gezien dat te maken heeft met de moord.
De politie is verder op zoek naar een rood petje met een Nike-logo aan de zijkant. Het is misschien ergens in Twello of Deventer weggegooid. De politie wil ook graag meer weten over het leven van Harks, zoals met wie hij omging. Hij woonde in een opvanghuis in Twello. Hij was regelmatig in de binnenstad van Deventer te vinden, waar hij coffeeshops bezocht. Begin december werd er een verdachte aangehouden, maar die werd na een aantal dagen weer vrijgelaten.
De politie had zo'n 20.000 mensen dinsdag een sms'je gestuurd met de vraag naar Opsporing Verzocht te kijken. 

Eerdere berichtgeving: