De Graafschap wint simpel van FC Emmen

DOETINCHEM - De Graafschap heeft een belangrijke overwinning geboekt.
Op De Vijverberg had de ploeg van trainer Pieter Huistra geen enkele moeite met een pover FC Emmen: 4-0. Daarmee blijft de Achterhoekse club uitzicht houden op een hoge klassering dit seizoen in de Jupiler League.
- wedstrijdverslag -

Hoofdrol Graafschap voor Jansen

Met Anco Jansen in een centrale rol op het middenveld zocht De Graafschap direct de aanval. Uit een vrije trap van Jansen kwam ook het eerste gevaar. Van der Vlag redde met moeite. Maar ook FC Emmen, dat vorige week nog ruim won bij Volendam, was dichtbij een vroege goal. Bergkamp stuitte op de teruggekeerde keeper Theo Zwarthoed. De Graafschap was met een aanvallend ingestelde ploeg beter. Met Jerry van Ewijk op de vleugel en Jansen op het middenveld zit er duidelijk meer verrassing in het aanvalsspel. Na 20 minuten was het raak via Tim Vincken. De vleugelspits scoorde uit de kluts na slecht verdedigen van de Drentse ploeg. Jansen speelde in de as een bepalende rol. Na een fraaie actie met dito pass werd Parzyszek vrijgezet. De topscorer kreeg de bal net niet goed mee om vol uit te halen.

Aanvallend De Graafschap

De thuisploeg, ondersteund door ongeveer 4500 toeschouwers, viel aan zonder echt goed te spelen. Toch was het wachten op meer goals omdat Emmen nauwelijks serieus verweer bood. Vincken liet op rechts een knappe voorzet los en de meegekomen en vrijgelaten Van Ewijk tikte bij de tweede paal simpel binnen. De Graafschap probeerde bij balverlies snel druk te zetten en dat werkte vaak goed. Vlak voor rust had Van Ewijk het duel al moeten beslissen, maar de aanvaller liet die kans liggen.

Tweede goal Jerry van Ewijk

Na rust ging De Graafschap op jacht naar een derde treffer die viel snel. Robin Pröpper scoorde met het hoofd uit een corner van de goed spelende Vincken. Daarmee was het eenzijdige duel op De Vijverberg beslist. Jansen schoot na een steekbal van Linssen bijna de 4-0 binnen. Ook Parzyszek had zijn produktie kunnen opvoeren, maar schoot in het zijnet. De Graafschap had geen kind aan de Drentse ploeg. Vincken liet in de saaie tweede helft nog een aardige kans liggen en ook Parzsyzek scoorde niet na een individuele actie. De vierde goal viel uiteindelijk toch nog. In de slotfase vuurde Parzyszek opnieuw op goal en de rebound was nu voor Van Ewijk. Bijna werd het nog 5-0 na een kopbal van Ted van de Pavert. Via beide palen ging de bal er net niet in.
Opstelling De Graafschap: Zwarthoed, Will (78.Evers), Pröpper, Van de Pavert, Lazic; Linssen (84.Meijer), Jansen, Breinburg; Vincken, Parzyszek, Van Ewijk (Kabasele).