Nieuws

Renovatie Doesburg tijdelijk stil

DOESBURG - De renovatie van de appartementen aan de Koppelweg in Doesburg ligt tijdelijk stil.
Dat komt doordat het Doetinchemse bouwbedrijf EBU, dat de werkzaamheden uitvoert, failliet is. Woningcoörporatie Woonservice IJsselland laat 90 woningen renoveren. Tot nu toe zijn er bijna 40 huizen klaar. Volgens de woningcoörporatie hebben de bewoners van de 50 nog te renoveren huizen, geen last van het faillissement van het bouwbedrijf. De woningcorporatie wil dat het werk zo snel mogelijk wordt hervat.
'We hebben de bewoners per brief op de hoogte gebracht van het faillissement. We zijn nu met de curator in gesprek over de vervolgstappen. Het werk moet zo snel mogelijk hervat worden', zegt Rick Ter Welle van Woonservice IJsselland. 'Op dit moment zijn er 3 woningen die openliggen door de renovatie. De bewoners hebben elders onderdak gevonden', aldus de woningcoörperatie.
Dinsdag vroeg het Doetinchemse bouwbedrijf EBU het faillissement aan. 's Avonds bevestigde de curator het faillissement van het bedrijf. Volgens de directie kwam het bouwbedrijf in de problemen door het teruglopende aantal orders, als gevolg van de economische crisis.
In 1932 werd het Doetinchems bouwbedrijf opgericht door Jan Bernard Bulten. Twee zonen en schoonzoon Dick Ebbers vormden het in 1973 om tot Bouwbedrijf EBU Doetinchem bv.