Nieuws

Verliefd worden kan weer in Park Berg en Bos

APELDOORN - Het vernieuwde Park Berg en Bos in Apeldoorn is zaterdagavond heropend door prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven.
Vele Apeldoorners hebben romantische herinneringen aan het park. De groene omgeving met kronkelende wandelpaden is al jaren een trekpleister voor pril gelukkige stelletjes. Maar door achterstallig onderhoud ging het klassiek-romantische karakter van het park verloren. Dat is nu aangepakt. In het park zijn na een jarenlange renovatie bijvoorbeeld watervallen en wandelpaden in oude luister teruggebracht. 
Landschapsarchitect Jolanda van Looij uit Arnhem tekende voor de klus. Voor haar werk ontving ze dit weekend een prestigieuze, internationale onderscheiding. Van Looij werkte samen met Linda Hooijer, de landschapsarchitect van de gemeente.
Het oorspronkelijke park stamt uit 1930. De heropening van Park Berg en Bos werd zaterdagavond groots gevierd. Zo waren er muziek-, geluid- en vuurwerkshows. Ook konden de honderden meedoen aan een speurtocht en er was theater. Voor een uitgebreide impressie, zie hieronder de beelden. 
Toch genoten ook vóór de renovatie ook al veel pril gelukkige stelletjes van het samenzijn in het Apeldoornse park. In haar boekje 'Psst… Romantische plekjes' laat schrijfster Liesbeth Rooijmans in 2009 zien dat het park een ideale plek is voor ontluikende liefdes. Meerdere verliefde koppels beschrijven in het boekje hun gelukzalige momenten in het Park Berg en Bos. Zie hieronder de reportage van TV Apeldoorn Nieuws van destijds.