Nieuws

NEC'ers koesteren mooie herinneringen aan Beu

NIJMEGEN - De spelers van NEC hebben mooie herinneringen aan de overleden supporter Jan Bink, bekend als Beu."Een hele aardige man.
Hij was bijna altijd op de training en gaf ook vaak cadeautjes, foto's en fotocollages die hij voor ons maakte", herinnert Jeffrey Leiwakabessy zich. "Hij was heel positief, probeerde ons altijd op de beuren, hoe het ook ging."
Rens van Eijden bezocht Beu onlangs nog. "Dat was heftig. Beu was een belangrijk gezicht van de supporters. Altijd positief. Hij voorspelde ook dat we de honderd punten zouden halen. Mooi dat hij nog bij de kampioenswedstrijd is geweest. Dat is dan nog een waardig afscheid geweest voor hem, voor zover je daarvan kunt spreken. Triest dat hij er niet meer is."
Supporter Ferdinand Muller had een hele goede band met Beu. "Een trouwe NEC-supporter in hart en nieren. Mister Positivo over NEC. En heel veel humor. Ik krijg ook nu nog een glimlach om mijn gezicht, ook door de manier hoe hij het altijd bracht. Een fenomeen. Ik ben benieuwd wat NEC nu gaat doen. Hij was niet zomaar een supporter, hij was landelijk bekend. Ik zou het gepast vinden als ze vrijdag met rouwbanden spelen."
Op stadion De Goffert hing de vlag woensdag halfstok.
#NECnijmegen Jan Bink, supporter in hart en nieren bedankt voor al je steun. RIP
— Bart van Ingen (@BartNECNijmegen)