Nieuws

Anton Janssen nieuwe coach NEC

NIJMEGEN - Anton Janssen is per direct de nieuwe trainer van NEC.
De 50-jarige Janssen volgt in Nijmegen Alex Pastoor op die vorige week maandag werd ontslagen vanwege teleurstellende prestaties.
Janssen, geboren Tielenaar en opgegroeid in Beneden-Leeuwen, was dit seizoen trainer van eerste divisieclub FC Oss. Met die club heeft NEC een samenwerkingsverband. Hij tekent voor 2 seizoenen in Nijmegen. Jack de Gier wordt met onmiddellijke ingang teruggehaald als assistent-trainer waardoor de technische staf van NEC weer een bestaat uit pure clubmensen.
De overige leden zijn (keeperstrainer) Wilfried Brookhuis en Ron de Groot. Het duo nam de honneurs nog waar tegen RKC afgelopen zaterdag. Anton Janssen speelde zelf 10 seizoenen in Nijmegen. Hij was ook als (jeugd)trainer aan de club verbonden. Zo trainde hij onder meer de A1. Als trainer was Janssen verder zowel succesvol bij Jong PSV als Gemert. Met PSV won hij de beker en het landskampioenschap. Met Gemert promoveerde Janssen naar de Topklasse.

'Ontwikkeling belangrijk'

Technisch directeur Edo Ophof over de nieuwe technische staf op de website van NEC: 'We hebben nu in onze ogen de juiste personen bij NEC. Zowel Janssen als De Groot kennen de club goed en ademen de clubcultuur. Zij passen dan ook uitstekend bij de visie en werkwijze van NEC, waarbij ontwikkeling een prominente plek inneemt.'