Gelders Goud

Gelders Goud:  een sportief spelprogramma gepresenteerd door Dolores Leeuwin! Vier Gelderse kinderen strijden tegen elkaar: welk kind krijgt z’n ouder actief en gezond? Welke klas wordt het sportiefst? Uitzending: 11 t/m 15 juli 2016 om 18:20 op Omroep Gelderland.

Gelders Goud
In vijf afleveringen van een half uur volgen we vier kinderen uit vier regio's in de provincie. De kinderen gaan met elkaar een sportieve competitie aan, maar ze brengen ook elk een ouder en de eigen klas in beweging! We zien hun voorbereidingen voor de grote finale: de sportdag op Papendal.

Jury
Dolores Leeuwin presenteert het televisieprogramma en een jury beoordeelt en stimuleert de vier kinderen met hun ouders en klas. Die jury bestaat sportcoach en kickbokskampioene Krista Fleming en vier topsporters uit de regio. Wat vinden zij van de serieuze Doetinchemse Priscilla en hoe beoordelen ze de creatieve Luuk uit Ede? Kesteren wordt vertegenwoordigd door Eveline, wat zeggen ze over haar? Estelle uit Nunspeet is best sportief maar kan als aanvoerder van haar klas en rookverslaafde vader ook nog wel wat tips gebruiken.

Ouder van de bank
Dolores gaat naar het huis van elk kind toe om grappen te bedenken. De auto wordt gesaboteerd om moeder op de fiets te krijgen, sigaretten worden verstopt voor vader, de haakverslaafde moeder wordt op wolrantsoen gezet door haar dochter. Maar welk kind krijgt zijn ongezonde inactieve ouder het beste van de bank? Gelukkig krijgen de kinderen ook hulp van sportcoach Krista, die als motto heeft Never Give up Your Dreams!

Klas in beweging
De klassen van de vier kinderen doen ook mee, zij krijgen allemaal speciale sportlessen van de topsporters. De topsporters geven instructies maar beoordelen ook samen met de andere juryleden of de klassen zich goed inzetten voor hun klasgenoot.

Wedstrijden
In elke aflevering zie je wedstrijdjes, welk kind kan het beste vallen en opstaan in een megabal? Welke ouder werkt het beste samen met zijn kind in de blaas-als-een-baas ballonnen wedstrijd? En wie is heel goed in het proeven van gezonde dingen? Alle wedstrijdjes zijn op de thuisbasis: cultureel sportcomplex de Honigfabriek in Nijmegen.

Finale
De spannende finale is een grote sportdag op sportcentrum Papendal. Alle kinderen, klassen en ouders sporten met en tegen elkaar. In aflevering 5 op vrijdag 15 juli wordt de winnaar van de Gelders Goud Cup 2016 bekendgemaakt!