Gelderland in vogelvlucht

Het schijnt dat ieder mens in het leven ten minste éénmaal de droom of wens heeft om de aarde te bekijken door de ogen van een vliegende vogel.

In vier afleveringen van het programma Gelderland in Vogelvlucht krijgen wij die andere kijk op onze fraaie provincie.

De serie begint in de Achterhoek en zal verder ook een unieke kijk geven op de Veluwe, het rivierengebied en de eeuwenoude gebouwen en steden die Gelderland rijk is.

Aflevering 1 - 8 april 2017 
Een gevarieerde mix aan onderwerpen komt voorbij met onder andere de Zwarte Cross, een bijzondere boomkwekerij, duurzame energie-winning, kasteel Vorden, zeldzame boerderijdieren en cabrio-rijden voor beginners. En dat allemaal in vogelvlucht...

Aflevering 2 - 15 april 2017
We vliegen over de Veluwe. In dit bosrijke gebied bekijken we vanuit de lucht ondermeer Paleis het Loo, het jachtslot St.Hubertus, een natuurbegraafplaats en de Wildwissel Woeste Hoeve. Verder in deze uitzending aandacht voor het lekkerste ijs, de hoogste Douglas en het tamste wilde zwijn van de Veluwe.

Aflevering 3 - 22 april 2017
In aflevering 3 van Gelderland in Vogelvlucht vliegen we over de Betuwe, de fruittuin van Nederland. In dit rivierrijke gebied bezoeken we onder meer het gehucht Rome, het Oranjestadje Buren en kasteel Heukelum.
Verder in deze uitzending een perenkweker die de koude nachten goed in de gaten houdt, de ontwikkelingen bij de Betuwelijn en smaakvolle Italiaanse vleeskoeien.

Aflevering 4 - 29 april 2017
In de laatste aflevering van de serie staan de steden Nijmegen en Arnhem centraal. Het hoofdthema van deze uitzending is de relatie tussen mens en dier in de stad en het omliggende gebied. Zo bekijken we de soepgans in de Ooij-polder, stadsbijen, dode maar mooie dieren in een winkel en levend vee bij een stadsboerderij.
Verder aandacht voor de verdwijnende industriële geschiedenis van Nijmegen en een labyrint in Arnhem.

We eindigen deze serie in stijl: zee-arend Hertog die normaal alleen door het GelreDome vliegt tijdens thuiswedstrijden van Vitesse, maakt voor ons nu een vogelvlucht over Arnhem.

Uitzending: zaterdag 8, 15, 22 en 29 april 2017. 17.20 uur (ieder uur herhaald)