- terug naar adverteren

 

Doelgroepen

Hieronder een korte profielschets van de groepen die onze website het meest bezoeken.

 

Gezinnen met kinderen

Maandelijks komen ruim 485.000 sessies van bezoekers die onderdeel zijn van een gezin met jonge thuiswonende kinderen. Deze groep heeft redelijk wat te besteden, gaat er graag op uit en stelt het belang van de familie voorop. 

 

Vitale ouderen


De energieke ouderen kenmerken zich door een robuust en frequent bestedingspatroon. Zij geven relatief veel geld uit aan reizen en familie. Elke maand heeft Omroep Gelderland circa 180.000 sessies van deze doelgroep. 

  

Dorpelingen

Een groot deel van onze bezoekers zijn de zogenoemde (traditionele) dorpelingen. Dit segment kenmerkt zich door het trouwe gebruik van een merk en product. Deze doelgroep is goed voor ruim 520.000 sessies per maand.

 

Milieuliefhebbers

Het segment ‘milieuliefhebbers’ kenmerkt zich door een flink uitgavenpatroon. Deze doelgroep is bereid om meer geld te besteden aan milieuvriendelijke producten. Elke maand is deze doelgroep goed voor zo’n 150.000 sessies aan de website van Omroep Gelderland.

  

Sporters en sportfans

Sporters en sportfans komen naar de media van Omroep Gelderland voor sportevenementen, zoals de Giro en de Nijmeegse Vierdaagse en het laatste voetbalnieuws over NEC, Vitesse en de Graafschap. Met ruim 60.000 paginaweergaven per maand een relatief klein segment dat echter wel erg trouw is en waarvoor Omroep Gelderland één van de primaire media is wat betreft regionaal sportnieuws.